luni, 8 aprilie 2013

Tendinte machiaj primavara/vara 2013

Buna fetelor!

Cred ca vi s-a parut oarecum curios cand ati vazut titlul, eu nu am facut niciodata pana acum un astfel de articol, insa am incercat sa fiu mereu la curent cu ceea ce propun marii artisti pe podium. Vreau sa subliniez un lucru, inainte sa adoptam ceva numai pentru ca este "la moda" mai intai trebuie sa adaptam trasaturilor noastre, este valabil in toate domeniile, oricat de fashioniste am fi nu putem adopta unele tinute, machiaje sau coafuri doar de dragul de fi in tendinte. In machiaj beneficiem de multa lejeritate, ne putem juca in voie cu nuante si texturi, de asemenea avem avanatajul ca putem ajusta fiecare gen de machiaj personalitatii noastre. Mie imi place foarte mult stilul dramatic in machiaj si admir latura aceasta in orice domeniu, daca mie imi place sa port un smokey foarte intens cu un ruj rosu, sau mov, asta nu inseamna ca recomand acest lucru, nu spun sa faceti asa ca asa este bine sau asa trebuie, nu mi-a placut niciodata sa dau sfaturi, daca cineva gaseste interesant ceea ce fac eu, sau ceea ce vede pe catwalkuri, poate prelua ceea ce i se potriveste ori ajusta dupa propriile gusturi sau...principii. Iar in ceea ce priveste tehnica de machiaj nici aici nu va poate spune cineva cum sa faceti mai bine, cel mai corect este sa descoperim singure ce si cum, este foarte important sa fim creative, de aici porneste totul, dupa aceea invatam din greseli si exersand. Imi doresc sa va inspire articolul de astazi pentru a va remprospata ideile in ceea ce priveste machiajul, mie mi-a facut placere si chiar  am gasit un machiaj pe care doresc sa-l recreez pe viitor.
Lucrurile nu se schimba foarte tare fata de anul trecut, machiajul smokey va  ramane in tendinte, indiferent de sezon, la fel si buzele colorate, poate in sezonul cald ar trebui sa adoptam pentru un smokey in culori mai puternice sau macar sa adaugam si o pata de culoare.
S-au resimtit anul acesta influentele anilor '80, s-a mers pe multa culoare,strasuri, glitter,  totul intr-o maniera usor retro. Cred ca aici avem cea mai mare libertate, putem opta pentru un ruj foarte puternic daca ne place, asortat unui machiaj colorat, combinatia mea preferata ar fi rujul rosu cu nuante de turquoise si verde, la fel de mult imi place si combinatia intre fardul mov deschis alaturi de o linie groasa de tus si o nuata puternica de corai pe buze, eu cred ca este destul de comestbil, ce spuneti?





Cat despre nuatele metalice, au ramas in tendinte si anul  acesta, vedetele fiind nuantele de bronz, auriu, aramiu, argintiu, roz prafuit si alte nuante duochrome.



De multi ani s-a urmarit obtinerea unui ten de portelan, impecabil, un ten radiant,frumos luminat si un machiaj al ochilor si buzelor extrem de discret.




Eu sincer nu sunt o fana a lookurilor naturale, se intampla rar sa adopt stilul acesta, poate doar cand nu am foarte mult timp si atunci pun intotdeauna un ruj intens colorat pe buze asa cum putem vedea in colectiile Missoni, Giles, Burberry.


Una dintre tendintele mele preferate sunt cele inspirate de anii '60 si anume evidetierea puternica a ochilor si foarte multe alte elemente impletite, de la gene false pana la grafisme.




Mai este de mentionat faptul ca anul acesta se poarta mai mult ca oricand genele false, eu incurajez acest "trend" cel mai mult, un machiaj impodobit cu o pereche de gene false este mult mai sofisticat si mai feminin, mai...fabulos intr-un cuvant. Asa ca sper sa fiti mai curajoase si sa indrazniti sa aplicati o pereche de gene false macar la evenimente speciale.

Si inca ceva, se poarta albastru, albastru electric, ceea ce pe mine ma bucura, eu oricum port albastru, cred ca se potriveste foarte bine cu ochii caprui. Iata ce s-a purtat pe catwalk:



Daca v-au atras atentia produsele adaugate in animatiile din acest articol le puteti gasi pe aoro.ro, puteti verifica si rubrica cu reduceri, veti gasi produse cosmetice la promotii aici.

Sper ca va simtiti mai inspirate si nu uitati sa purtati o pata de culoare ca sa va invesealsca zilele gri cu care ne-a obisnuit toamna primavara aceasta. :D

O seara frumoasa va doresc!

Alex