marți, 30 octombrie 2018

Machiază-te de Halloween un pic altfel!

A venit din nou perioada aceea mișto a anului în care ne scoatem de la naftalină puloverele pufoase și ieșim în parc să ne încântăm  privirea de atîta culoare, să ne hrănim sufletul... Simțiți? Simțiți mirosul de frunză uscată, auziți cum trosnește sub tălpi? Mmmm, a ce miroase? Scorțișoară și dovleac copt!
Și știți a ce mai miroase? A Halloween!!!
Cred că,după Crăciun desigur, aceasta este perioada mea favorită a anului!!! Chiar dacă pot crea machiaje spooky în orice moment, parcă nu au același farmec, iar între noi fie vorba, mă simt si un pic mai inspirată (Credeți că nu am avut și machiaje care nu au văzut lumina zilei?!)
Anul acesta m-am gândit la ceva ...un pic altfel. Noi,fetele, vrem să arătăm bine în orice moment, așa că am vrut ceva spooky, dar ușor sexy, urma de ,,FRUMOS,, cred că trebuie să ramână, fie că ne referim la această sărbătoare remarcabilă de care ne-am îndrăgostit noi, europenii, si am adoptat-o imediat de la americani. Deși gurile rele spun că ar fi un mare păcat, eu cred că este doar un motiv pentru noi, tinerii, să ne mai punem la treabă imaginația și să ne mai destresăm puțin.




Buuun! Acum că ne-am lămurit că nu dorim să promovăm  sau să încurajăm cine știe ce activități stranii sau oculte, haideți să vedem cum puteți realiza, pe scurt, aceast look Vampy-Zombie pentru petrecerea de Halloween.




STEPS:

Step1. Pregătirea tenului:


  • Înainte de a începe orice machiaj trebuie să-ți pregătești tenul cu o bază, puteți alege una matifiantă dacă aveți tenul gras, spre exemplu Makeup Forever Step 1 Mattifying Primer, sau dacă aveți un ten normal, cu poțiuni mixte, sugestia mea este Benefit POREfessional sau NYX Professional Makeup Angel Veil.





Step2. Obținerea unui ten fără imperfecțiuni


  • Pentru a obține un aspect al tenului perfect, cu aspect porțelanat, aveti nevoie de un fond de ten cu acoperire cât mai mare.  Kat Von D Lock-it Foundation într-o nuanță cât mai deschisă este o alegere foarte bună, are acoperire bună și rezistență mare. O altă alternativă este și Urban Decay All Nighter Foundation, iar sugestia mea este să îl alegeti într-o nuanță deschisă pentru a accentua paloarea pielii. U.D. All Nighter este un fond de ten cu o acoperire atât de bună încât merge folosit și ca anticearcăn, ba chiar și pe post de corector.
  • Setează totul cu o pudră!!! Pentru că vă doriți să reziste machiajul toată noaptea, este foarte important să fixați totul cu pudră. Alegeți o variantă care oferă și acoperire, spre exemplu MAC Studio Fix. O alternativă foarte bună ce oferă un efect foarte similar este și Nyx Stay Matte but Not Flat.





Step3.Machiajul ochilor:


  • Începeți întotdeauna cu un primer, astfel fardurile aderă mai bine pe piele, iar rezistența este garantată. Cred ca o variantă potrivită este Nyx HD Eyesadow Base, pentru că, pe lângă faptul că sporește rezistența machiajului, își face treaba foarte bine și ca bază, rămâne puțin lipicioasă, astfel fardurile aplicate sunt mai intense, la fel ca în paletă.
  • Un smokey eyes cât mai intes, cu negru mult este alegerea cea mai potrivită pentru o astfel de petrecere. Puteți exagera puțin extremitățile ochiului pentru că de data aceasta chiar vă permiteți să faceți un exercițiu de imaginație și să vă jucați cât mai mult cu nuanțele.
  • Sugestia mea pentru acest look este noua paletă Nyx Proffessional Makeup din colecția Machinist, Ignite și Urban Decay Troublemaker Eyeshadow Palette.





Step4. Machiajul buzelor:


  • Vampy Lips!!! După cum știți este puțin mai greu să lucrați cu nuanțe închise pe buze, pontul meu este să folosiți înainte un creion pe care îl folosiți pentru a desena conturul și pentru a da volum buzelor. Vă sugerez o nuanță burgundy, spre exemplu Nyx Lip Pencil în nuanța Copenhagen. Peste creion puteți aplica un ruj în aceiași nuanță sau un gloss pigmentat cum este cel de față, din colecția Machinist în nuanța Grind.










Step5. Detalii SFX:

Aici este partea puțin mai complicată. Aveți nevoie de multă răbdare în primul rând, de culori pentru face painting pe bază de apă, sau creioane colorate (alb, maro, negru) vă puteți descurca  și așa, dacă sunteți mai creative, latex lichid sau adeziv pentru gene (DUO transparent este minunat).
Efect de piele crăpată. Pentru început creați efectul de piele crăpată, descuamată cu latex și șervețele de hârtie la nivelul frunții unde urmează să pictați creierul și la nivelul gâtului, astfel încât să pară ca și cum corpul ar fi detașat de cap. Pare complicat? Este nevoie de timp și răbdare!
Pentru partea de jos a corpului realizați întâi schița cu un creion alb, vă ajută foarte mult când veți realiza scheletul cu acuarele pentru facepainting, iar aici este foarte important să creați acel fond negru. Intra multă culoare pentru face painting, iar în partea din spate aveți nevoie de ajutor.




Și asta-i tot!
Vă opriți cu designul în zona decolteului, completași look-ul cu un corset din piele, mănuși lungi, deasupra cotului, pantaloni din piele, tocuri înalte și... GATA!



Eu m-aș vedea purtând acest look la o petrecere în club de Halloween.
Voi ce parere aveți?

O zi cu multe zâmbete vă doresc!