miercuri, 23 ianuarie 2013

Cum sa prepari acasa o baza pentru fardul de pleoape

Buna  fetelor!

Astazi am un mic proiect pentru voi, am considerat a  fi un lucru util mai ales pentru ca este un "produs" atat de necesar si atat de util in orice colectie de machiaj.
Exista pe piata cunoscutele creioane jumbo, foarte cremoase si pigmentate, cele mai bune fiind cele de la Nyx desigur. Cum baza pentru fardul de pleoape este un produs  esential pentru intensificarea culorilor si cum creioanele jumbo de la Nyx nu se gasesc pe toate drumurile, m-am gandit ca ar fi o alternativa sa ne preparam singure, acasa, o baza cremoasa perfecta.
Puteti alege sa realizati o baza alba, culoarea pielii, sau o baza colorata, diferenta o face nuanta fardului ales pe care o sa il transformati in "crema" cu ajutorul celorlalte ingrediete. Asadar, daca aveti un fard spart si vreti sa-l folositi intr-un fel, ori aveti in trusa farduri mai putin pigmentate de care nu va atingeti niciodata (asa cum este cazul meu), este un moment prielnic sa va imbogatiti colectia de machiaj cu o baza colorata(sau mai multe).
Toate ingredientele folosite ar putea face fata si unui ten mai sensibil, nu gasesc nimic in lista de ingrediente care ar putea provoca alergii, dar asta depinde de fiecare.

Avem nevoie de:

- balsam de buze ( de preferat sa fie un balsam de buze natural, clasic, nu cu fructe sau alte arome cum sunt cele de la Nivea; eu folosesc de multa vreme balsamul de buze de la TIS, este preferatul meu pentru ca mi se pare destul de bine formulat si intentionez sa va vorbesc despre el foarte curand);
- ulei de ricin ( trebuie sa aveti in casa ulei de ricin pentru ca este bun pentru orice si pentru ca este o mica minune la un pret foarte mic; eu il folosesc pentru par, pentru unghii, pentru buze, piele uscata si multe altele);
- fond de ten ( preferatul meu in momentul de fata este Seventeen Time Plus);
- fard pulbere (eu am vrut sa obtin o baza cremoasa intr-o culoare asemanatoare cu pielea, asa ca am ales fard alb, doua pastilute mici, unul mat si unul sidefat; daca doriti o baza colorata puteti renunta la fondul de ten pentru a nu modifica nuanta;
- o lumanare sau un dispozitiv ca al meu care functioneaza ca o bricheta ( cel mai bine folositi o lumanare, eu nu am avut asa ca m-am descurcat altfel);
- o lingura
- o scobitoare sau o spatula pentru amestecat;
- un cutit  cu lama subtire
- servetel
- recipient gol pentru depozitare



Cum procedam:
- aranjam masa de lucru, asezam cateva straturi de servetele de hartie a sa nu murdarim;
- taiem putin din balsamul de buze, o cantitate nu  foarte mare;
- alaturi de balsamul de buze adaugam si doua picaturi de ulei de ricin;


- ca sa se omogenizeze ingredientele totul se lucreaza la cald, balsamul de buze topit se omogenizeaza cu uleiul de ricin


- fardul maruntit se pune peste partea lichida si se amesteca pana se formeaza o pasta cremoasa;



- adaugam si ateva picaturi de fond de ten; ulterior am mai adaugat putin ulei de ricin si putin fond de ten, ideea este ca nu trebuie sa se usuce prea repede compozitia, ea trebuie sa se intareasca in recipient, igredientele se potrivesc astfel incat la final sa nu fie prea tare.
!!! Daca in timpul procesului compozitia incepe sa se intareasca mai tineti  lingura din cand in cand deasupra sursei de caldura.
- eu am pus produsul obtinut intr-un recipiet in care a fost un fard de obraz care s-a spart foarte urat si mi-a picat si pe jos, deci nu am putut salva nimic de el.





Cam asta ar fi reteta, eu am avut toate cele necesare in casa, unele lucruri erau inutile asa ca am vrut sa fac ceva practic.

Mai jos aveti cateva fotografii, asta ca sa vedeti diferenta intre fardurile aplicate pe baza creata si fardurile aplicate direct pe piele. Am ales special culori dintr-o paleta Beauties Factory, pentru ca sunt mai prafoase si mai slab pigmentate. Diferenta este vizibila.



* Baza pentru fard nu este un primer, se foloseste pentru intensificarea fardului de pleoape, pentru o rezistenta indelungata se foloseste un primer.

Ca o mica paranteza... Ceea ce v-am prezentat in articolul de astazi si ceea ce va mai prezint de obicei pe blogul meu, eu nu va spun ce si cum trebuie sa faceti,  eu nu va spun ca e corect sa faceti ca mine, eu va spun doar cum procedez eu. Sa stiti ca nimeni nu va poate spune ca asa este corect si numai in modul asta puteti proceda, fiecare are stilul lui, trebuie doar descoperit.

In alta ordine de idei, sper sa va fie de folos cumva articolul de astazi, astept parerea voastra!

O seara placuta!

Alex